Chp'li Vekilden Dikkat Çeken İddia: Menzil Lideri Elhüseyni, Külliye'de Erdoğan'la Görüştü
CHP Milletvekili Öztürkmen, Menzil lideri Elhüseyni'nin Erdoğan ile randevusuz görüştüğünü, vakıflarına "kamuya yararlı dernek" statüsü istediğini iddia etti. Erdoğan'ın, tarikat içi anlaşmazlıkları çözme şartı koştuğu öne sürüldü. Öztürkmen, "Devletin bekası Menzil'den mi geçiyor, FETÖ yerine Menzil mi ikame ediliyor?" sorularını yöneltti.
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı bir açıklama ile gündeme bomba gibi düşen bir iddiayı kamuoyuyla paylaştı. Öztürkmen, Menzil tarikatının lideri Saki Elhüseyni'nin Şubat ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı'nda randevusuz bir görüşme gerçekleştirdiğini öne sürdü.
Öztürkmen'in aktardığı bilgilere göre, bu kritik görüşmede Elhüseyni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarikatın Serhendi Vakfı'na "kamuya yararlı dernek" statüsü verilmesi için hazırlanan kararnamenin imzalanmasını talep etti. İddiaya göre Elhüseyni, Erdoğan'dan kendisiyle bir fotoğraf çektirmeyi ve vakfı ziyaret etmesini de istedi.
CHP'li vekilin açıklamalarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu taleplere karşılık, "Devletin bekası için bir arada olmalısınız" diyerek Elhüseyni'ye tarikat içindeki iktidar mücadelesi yaşadığı iki kardeşiyle birlikte gelmesi şartını koştuğu iddia edildi.
İDDİALAR VE SORULAR
Hasan Öztürkmen, bu ciddi iddiaların ardından kamuoyunun merak ettiği şu soruları dile getirdi:
"Bu iddialar doğru mudur?
Serhendi Vakfı "kamuya yararlı dernek" statüsüne alınacak mıdır?
Devletin bekası Menzil'den mi geçmektedir?
FETÖ yerine Menzil mi ikame edilmektedir?
Cumhurbaşkanı, tarikat içi kavgada arabuluculuk mu yapmaktadır?"
Haber Merkezi