Chp Kurmayları: Ankara Ve İstanbul Dosyaları Bekletilirken Chp'li Belediyeler Hedef Alınıyor

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon tepkilere neden oldu. Kurultay davasının ertelenmesinin ardından gerçekleşen operasyon, parti yönetiminde rahatsızlık yarattı. CHP'li kurmaylar, Ankara ve İstanbul dosyalarının bekletildiğini, seçim sonrası CHP'li belediyelere operasyon yapıldığını belirtti.

Yayınlanma:
Chp Kurmayları: Ankara Ve İstanbul Dosyaları Bekletilirken Chp'li Belediyeler Hedef Alınıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon, kurultay davasının 8 Eylül'e ertelenmesinin ardından CHP'de yankı uyandırdı. CHP'li yetkililer, Ankara ve İstanbul'a ait dosyaların savcılıklarda bekletildiğini, buna karşın seçim sonrasında partili belediyelere yönelik operasyonların başlatıldığını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kurultay davasının ertelenmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla birlikte harekete geçti. Parti yönetimi, operasyonlara sert tepki göstererek, "Kaosu rutin hale getirmeye çalışıyorlar. Halkın sürekli CHP ile ilgili konularla meşgul olmasını isteyen bir iktidar var. Ülkedeki adaletsizlikler, ara zam bekleyen milyonlar ve emekliler gibi önemli konuların konuşulmasını engellemek için sürekli üzerimize geliyorlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'teki habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, geçmiş dönemlere ait usulsüzlük iddialarıyla ilgili Ankara ve İstanbul'da savcılıklara birçok dosya sunduklarını hatırlattı. Zeybek, "Ancak karşımızda, kazandığımız yerel seçimleri milat olarak gören ve öncesine bakmayan bir anlayış var" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelere yönelik operasyonların sinyalini önceden verdiğini belirterek, İzmir'de 2 yıldır görevde olmayan isimlere yönelik işlem yapılmasının zamanlamasına dikkat çekti.

CHP'nin daha önce savcılıklara ilettiği İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin geçmiş dönemlerine ait dosyalarla ilgili Meclis'e çeşitli önergeler sunulmuştu. Bu önergelerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş döneminde TÜGVA ve 15 Temmuz Derneği'nin fatura ödemeleri ile ilgili iddialar yer aldı. Meclis'e sunulan önergede, KİPTAŞ'ın 2015 yılında TÜGVA için bina yaptığı da belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meclis'te bu dosyalarla ilgili bir önergeye verdiği yanıtta, "İBB'den gelen 21 dosyada hukuka aykırılık tespit edilmediğini, 7 dosyada ise işlem yapılmasına gerek görülmediğini" ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu'nun 958 milyon 512 bin TL'lik usulsüzlük ve kamu zararı tespit ettiği bir bakım-onarım ihalesine ilişkin soru önergesine ise henüz yanıt verilmedi. CHP kaynakları, her iki büyükşehirde de geçmiş dönemlere ilişkin soruşturma bekleyen çok sayıda dosya bulunduğunu vurguladı.

CHP'NİN TEPKİSİ VE İDDİALARI

CHP yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona sert tepki gösterdi. Parti kurmayları, Ankara ve İstanbul dosyalarının bekletilmesine karşın, seçim sonrası CHP'li belediyelere yönelik operasyonların başlatılmasını eleştirdi. Operasyonların, ülke gündemini değiştirmeye yönelik bir strateji olduğunu savundular.

GEÇMİŞ DÖNEM DOSYALARI VE MECLİS ÖNERGELERİ

CHP'nin savcılıklara ilettiği İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin geçmiş dönemlerine ait dosyalarla ilgili Meclis'e önergeler sunuldu. Bu önergelerde, TÜGVA ve 15 Temmuz Derneği'ne yapılan ödemeler gibi çeşitli iddialar yer aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İBB'den gelen dosyalarda hukuka aykırılık tespit edilmediğini belirtti.

Haber Merkezi