CHP, Erdoğan ve Şimşek'e asgari ücret tepkisi: Bilgiçlik taslamayı bırakın

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, asgari ücrete zam yapılması çağrısında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Şimşek'e seslendi. Yücel, asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
CHP, Erdoğan ve Şimşek'e asgari ücret tepkisi: Bilgiçlik taslamayı bırakın

CHP MYK Toplantısında Deniz Yücel'den Enflasyon ve Asgari Ücret Eleştirisi

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün saat 14.45'te toplandı. Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Deniz Yücel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından enflasyonun düştüğü açıklaması yapıldı. Ancak Yücel, bu açıklamaya şüpheyle yaklaştıklarını belirterek, enflasyon verilerine kendi hükümet yetkililerinin bile inanmadığını ifade etti.

Yücel, Türkiye'nin enflasyon sıralamasında dünya 3'üncülüğüne yükseldiğini belirterek, enflasyon karşısında memur ve emekli maaşlarının eridiğini ve zamların devam ettiğini söyledi.

Asgari ücret konusuna da değinen Yücel, Türkiye'de çalışanların yüzde 50'sinin asgari ücret ve civarında ücretlerle geçinmeye çalıştığını belirtti. Asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini vurguladı ve hükümeti asgari ücretli ve emeklilere daha fazla destek olmaya çağırdı.

Yücel ayrıca, hükümetin israf ve şatafat içinde olduğunu savunarak, milyonlarca vatandaşın yoksullaştığını ve halkın zenginleşen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.