CHP 2024 Adayları İçin Hazırlıklara Başlıyor: Çankaya İçin İki İsimli Yarış

CHP, Pençe-Kilit Operasyonları sonrası etkinliklerini erteleyerek, 2024 yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleme sürecini başlattı. Parti, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP yönetimindeki büyükşehirlerdeki başarılarını bir video klipte anlatacak.

Yayınlanma:
CHP 2024 Adayları İçin Hazırlıklara Başlıyor: Çankaya İçin İki İsimli Yarış

CHP, Pençe-Kilit Operasyonları’nda yaşanan acı kayıpların ardından belediyelere bağlı etkinlikleri üç gün süreyle erteledi. Bu süreçte, parti, 2024 yerel seçimlerine yönelik stratejilerini ve büyükşehir belediye başkan adaylarını tartışacağı Parti Meclisi toplantısını da 2024'ün ilk haftasına bıraktı.

Alt Başlık: Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ve Parti Meclisi Toplantısı

3 Ocak'ta toplanması planlanan Parti Meclisi'nde, CHP'nin mevcut büyükşehir belediye başkanları Zeydan Karalar (Adana), Vahap Seçer (Mersin) ve Özlem Çerçioğlu (Aydın)'nın yeniden adaylıkları ele alınacak. Bu illerde yapılan memnuniyet anketlerinin olumlu sonuçları, mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesine zemin hazırlıyor. İlçe adaylarının da bu toplantının ardından kamuoyu ile paylaşılabileceği belirtiliyor.

İstanbul İlçeleri ve Ankara'nın Çankaya İlçesi Adayları

Partinin adaylık çalışmaları 5 Ocak'ta İstanbul'da devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden adaylığı kesinleşecek ve ilçe adayları bir lansmanla duyurulacak. Özellikle Ankara'nın Çankaya ilçesinin adayı, partinin önemli figürleri arasında yer alan Gül Çiftçi ve eski İl Başkanı Sercan Çığgın arasında geçecek yarışla sona bırakılacak.

"İyi Belediyecilik" Kampanyası ve Aday Tanıtımı

CHP, toplam 376 adayını kamuoyuna duyurduktan sonra, "İyi belediyecilik" örneklerini içeren bir video klip ile Mart 2024 seçim kampanyasına başlayacak. Bu kampanya kapsamında, Ankara ve İstanbul gibi CHP yönetimindeki büyükşehirlerdeki başarılı belediyecilik çalışmaları kamuoyuna tanıtılacak. Bu strateji, partinin seçim sürecine yönelik önemli bir adımı olarak değerlendiriliyor.