Cezaevi Yönetimi Gökce'nin Nikâh Fotoğraflarını Vermedi
İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, nişanlısı Filiz Kahveci ile Silivri Cezaevi'nde evlendi. Nikahı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu kıyarken, şahitler arasında Özgür Özel de yer aldı. CHP'li Akdoğan, cezaevi yönetiminin nikah fotoğraflarını vermediğini belirtti.
İBB Soruşturması Sanığı Buğra Gökce Cezaevinde Evlendi
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, hakkında yürütülen İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri (Marmara) Cezaevi'nde, 28 Mayıs'ta nişanlısı Filiz Kahveci ile dünya evine girdi. Nikahı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu kıyarken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da şahitlik yaptı. Gökce'nin evlenmesine dair izin de son anda çıkmıştı.
NİKAH FOTOĞRAFLARI KRİZİ
Ancak nikahın üzerinden 44 gün geçmesine rağmen, aile fotoğraflara hala ulaşamadı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, cezaevi yönetiminin fotoğrafları vermemesine X hesabından tepki gösterdi. Akdoğan, "Küçük gibi görünen bir olaydan, iktidar sahiplerinin iş tutuş biçimine dair bir fikir edinelim mi?" diyerek duruma dikkat çekti. Akdoğan, fotoğrafların 20 gündür talep edildiğini belirterek, "Çok mu önemli? Demek ki onlar için önemli… Küçücük bir arzu ne var ki bunda" ifadelerini kullandı.
Akdoğan, 22 gün önce yani toplamda 44 gün önce çekilen fotoğrafların neden verilmediğini sorgulayarak, "Bunun ne mantığı olabilir? Bu basit ve insani talep neden karşılanmaz?" şeklinde konuştu.
Haber Merkezi