Ceyhan Belediyesi'nde Başkan Vekilliği Seçimini Chp'li Aday Kazandı

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın tutuklanmasının ardından boşalan koltuk için belediye meclisi toplandı. CHP'nin adayı Avukat Sevil Yıldız, Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Kiraz ile yarıştı. Üç turluk seçim sonucunda eşitlik bozulmayınca, en çok oyu alan Yıldız, Ceyhan Belediye Başkan Vekili olarak göreve başladı.

Yayınlanma:
Ceyhan Belediyesi'nde Başkan Vekilliği Seçimini Chp'li Aday Kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturma sürecinde tutuklanan Adana'nın Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından, belediye meclisi yeni başkan vekilini belirlemek üzere toplandı. Yapılan seçimde CHP'nin adayı Avukat Sevil Yıldız, başkan vekili olarak seçildi.

BAŞKAN VEKİLİ SEÇİM SÜRECİ

Ceyhan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen seçimde, CHP'nin adayı Avukat Sevil Yıldız ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Kiraz yarıştı. İlk tur oylamasında Sevil Yıldız 21 oy alırken, Mustafa Kiraz 10 oyda kaldı. İkinci turda ise Yıldız 20, Kiraz 11 oy aldı. Üçüncü turda da aynı sonuç tekrarlanınca, Sevil Yıldız Ceyhan Belediyesi'nin yeni başkan vekili olarak göreve başladı.

Haber Merkezi