Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İbb'ye 3 Bin 250 Kadro

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'ye 3 bin 250 yeni personel kadrosu tahsis etti. Kadrolar itfaiye, zabıta, İETT, İSKİ ve diğer birimlerde kullanılacak. Bakan Kurum başkanlığındaki çalışma grubu, İstanbul'da başlatılacak kentsel dönüşüm için komisyon kurulmasına karar verdi.

Yayınlanma:
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İbb'ye 3 Bin 250 Kadro

RA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (ÇŞİDB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) personel ihtiyacını karşılamak üzere önemli bir adım attı. Bakanlık, beş farklı statüde personel istihdamı için İBB'ye toplamda 3 bin 250 yeni kadro tahsis etti. Bu kadrolar, itfaiye erlerinden zabıtalara, İETT ve İSKİ personellerinden belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapacak memurlara kadar geniş bir yelpazede kullanılacak.

Bu gelişme, İstanbul'da 23 Nisan'da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından kentte hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulamaların değerlendirildiği bir süreçte gerçekleşti. ÇŞİDB Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında oluşturulan çalışma grubu, ilk toplantısını yakın zamanda gerçekleştirdi.

Kurum ve bakanlık yetkililerinin yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, İstanbul'da başlatılacak yeni kentsel dönüşüm hamlesi için bir "Kentsel Dönüşüm Komisyonu" kurulması kararlaştırıldı.

Aynı toplantıda, özellikle CHP'li İBB ve ilçe belediye başkanları, bakanlıkla yaşadıkları sorunları dile getirdiler. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin İBB'deki denetimlerinde gündeme gelen personel yetersizliği konusu da ele alındı.

İBB Başkanvekili Aslan, personel alımı konusundaki kadro tahsisi sıkıntısını vurguladı. Bazı belediye başkanları ise özel kalem müdürü atamalarıyla ilgili olarak bakanlık yönetimiyle yaşadıkları problemleri Bakan Kurum'a aktardı.

Bakan Kurum, belediye başkanlarına "Taleplerinizi gönderin, imzalayayım" şeklinde yanıt verdi.

Bu bağlamda, İBB ile ÇŞİDB arasında yapılan yazışmalara rağmen bakanlık tarafından taleplere uygun cevap verilmemesinin müfettiş raporlarına yansıması üzerine, bakanlık İBB'ye yeni kadro tahsisinde bulundu.

YENİ KADRO DAĞILIMI

'ün bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İBB'ye toplamda 3 bin 250 personel kadrosu verildi. Bu sayının büyük bir bölümü, İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na ayrıldı. Böylece İstanbul'daki belediye itfaiye teşkilatına bin 785 yeni itfaiye eri alınacak.

DİĞER KADROLAR

Ayrıca, Zabıta Dairesi Başkanlığı'na 665 zabıta, İETT'ye 150 memur, İSKİ'ye 100 memur ve belediyenin çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere 550 memur kadrosu tahsis edildi.

Haber Merkezi