Büyükşehir adayları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, partisinin İstanbul temayül yoklamasından ve ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinden bahsetti.

Yayınlanma:
Büyükşehir adayları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, 17 Aralık Pazar günü İstanbul'da yapılacak temayül yoklamasına işaret etti. Erdoğan, "Pazar günü İstanbul'un kanaatlerini alacağız. Temayüllerden sonra çalışmalarımızı sürdürecek ve aralık ayının sonuna doğru büyükşehir adaylarımızı açıklamaya başlayacağız" dedi. Ayrıca, bazı illerin adaylarının da bu süreçte açıklanabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Biden ile Telefon Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık'ta ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair değerlendirmelerde bulundu. Görüşmenin ana başlıklarından birinin F-16 ile ilgili gelişmeler olduğunu belirten Erdoğan, "Biden, bu konuda olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ve kongreye teklif yapmaya hazır olduğunu ifade etti" şeklinde konuştu.

Gazze Konusunda ABD'nin Rolü

Erdoğan, İsveç konusundaki yaklaşımları ve Gazze konusunu da Biden ile görüşmelerinde ele aldıklarını açıkladı. "Bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu, İsveç'in teröre karşı yaklaşımını kontrol altına alsın" diyen Erdoğan, Gazze konusunda ABD'nin müdahil olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, İsrail konusunda uluslararası toplumun tutumunu da eleştirerek, İsrail'den iyi niyet beklemenin mümkün olmadığını ifade etti.

Bu açıklamalar, hem Türkiye'nin iç politikası hem de uluslararası ilişkiler açısından önemli gelişmeleri işaret ediyor. Erdoğan'ın gündemindeki konular, Türkiye'nin yerel ve global politikalardaki stratejilerini yansıtıyor.

Erdoğan, konuşmasının tamamında şunları söyledi:

"Pazar günü İstanbul'un kanaatlerini alacağız. Temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bazı illerin adaylarını da açıklayabiliriz."

ABD Başkanı Joe Biden ile dün (14 Aralık) gerçekleştirdiği telefon görüşmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bu görüşmenin ana başlıklarını bir F-16 ile ilgili gelişmeler teşkil etti. Bu konuda Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunun, kongreye her türlü teklifini yapmaya hazır olduğunu söyledi" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İsveç konusundaki yaklaşımımız ve İsveç'le ilgili olarak bizim parlamentomuzun vereceği kararı önemsediklerini söylediler. Bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu, İsveç'in teröre karşı yaklaşımını kontrol altına alsın. Gazze konusunu Sayın Biden ile ele aldık. Buraya sizin müdahil olmanız gerekir dedik. Elimiz kolumuz bağlı durmayız, elimizden geleni yapacağımızı söyledik. İsrail'den iyi niyet beklemek mümkün değil. Şu anda tüm dünyanın İsrail'e nasıl baktığını görmemiz lazım."