Berat Albayrak'tan Filistin'e Destek Yürüyüşüne Davet

İstanbul'un Galata Köprüsü, Filistin'e destek ve şehitlerin sesi olma amacıyla bir araya gelecek. Yürüyüş, barış ve adalet çağrısını yükseltmek adına seslerini duyurmak isteyen herkesi buluşturacak. Orta Doğu'daki emperyalist planlara karşı bir duruş sergileyecek etkinlik, İsrail'in Gazze saldırılarına engel olmayı amaçlıyor.

Yayınlanma:
Berat Albayrak'tan Filistin'e Destek Yürüyüşüne Davet

İstanbul, 1 Ocak Pazartesi sabahı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan bir yürüyüşe hazırlanıyor. Galata Köprüsü'nde düzenlenecek olan yürüyüş, Müslümanların yanında durma ve Filistin'deki zulme karşı çıkma amacını taşıyor. Yürüyüş, "Şehitlere rahmet Filistin'de destek, İsrail'e lanet" mesajıyla birlikte gerçekleştirilecek, halkın bu olaya gösterdiği ilgi ve katılım önemli bir dayanışma örneği olacak. Yürüyüşün toplum nezdinde geniş bir duyarlılık ve talep uyandırması bekleniyor. Katılımcılar, İsrail'in Filistin'de yaşanan olaylarda gösterdiği tavrı kınayarak Filistin halkına desteğini ifade etme niyetindeler.

Bilal Erdoğan: 08.30'da Galata Köprüsü'nde buluşacağız. Hem şehitlerimizi anacağız, sabah namazları camilerde kılınacak, hatim duaları yapılacak.

Berat Albayrak: Mehmetçiklerimizin ve Gazze'deki şehitlerimizin acısını paylaşmak ve bu zulme karşı dik duruşumuzu tüm dünyaya göstermek için hepinizi Galata Köprüsü'ne davet ediyorum.

Esra Albayrak: Biz çocukları sistematik biçimde öldüren bir rejime teslim olmayı reddediyoruz. Hiçbir saçma ideoloji bu korkunç soykırımı aklayamaz. Dünyanın tek bir ülkeye teslim olmaması gerektiğini her platformda haykırıyoruz. Tam da bugün yaşanan zulüm karşısında herkesi küresel sistemi sorgulamaya davet ediyoruz.

Tülay Gökçimen (Yönetmen): Şehitlerimiz için Gazze için özgür Mescid-i Aksa için Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet için yürüyoruz.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmanlı: 1 Ocak'ta herkesin belki de uyuyarak, dinlenerek geçirdiği bir ortamda keyfimizi bozalım.

Cihannüma Başkanı Rıza Yorulmaz: Tüm vatandaşlarımızı 1 Ocak 2024 Pazartesi sabahı 08.30'da Galata Köprüsü'nde buluşmaya davet ediyorum.

658ea3ecf1376821197f6ad9-1.webp

Yapılacak yürüyüşte Ayasofya'dan Süleymaniye'ye, Taksim'deki Yeni Camii'nden dualar eşliğinde Galata Köprüsü'ne kadar hareket edilecek. Milli İrade Platformu, tüm kesimleri, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları Filistin'e destek olmak için bu sesin parçası olmaya çağırıyor. Galata Köprüsü, tıpkı 100 yıl önce Türk bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğu gibi, bugün de İsrail'e karşı bir duruşun adresi olacak.

Bu yürüyüş, Orta Doğu'da yükselen emperyalist planları teşhir etmeyi ve İsrail'in Gazze saldırılarına karşı engel olmayı amaçlıyor. Filistin'e destek, barış ve adalet çağrısını yükseltmek adına herkesi seslerini duyurmak için bir araya gelmeye davet ediyor.