Aşırı Soğuk Dolayısıyla Eğitime Bir Günlük Ara Verildi!

Türkiye genelinde beklenen soğuk hava dalgası, ülkeyi etkisi altına alarak bazı bölgelerde eğitimi olumsuz yönde etkiledi. Hakkari, Trabzon, Artvin ve Giresun'un bazı ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle okullar bir günlük tatil kararı aldı.

Yayınlanma:
Aşırı Soğuk Dolayısıyla Eğitime Bir Günlük Ara Verildi!

Hakkari, Trabzon, Artvin ve Giresun'un bazı ilçelerinde yaşanan olumsuz hava koşulları, okullarda bir günlük tatil kararı alınmasına neden oldu.

Hakkari'de Eğitime Bir Günlük Ara

Hakkari Valiliği, 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Aynı gün idari izin uygulanacak engelli ve hamile kamu personeli de duyuruda yer aldı.

Trabzon'da Taşımalı Eğitime Ara

Trabzon Valiliği benzer bir kararı duyurarak, il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Giresun'da Kar ve Buzlanma Riskine Karşı Tedbir

Giresun'un bazı ilçelerinde alınan tedbirler kapsamında, pazartesi günü kar ve buzlanma riskine karşı eğitime ara verildiği açıklandı. Çanakçı ilçesindeki tüm okulların yanı sıra Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerindeki köy okullarında da eğitime bir gün süreyle ara verildi. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise bir gün izinli sayılacakları bildirildi.

Artvin'de Buzlanma Nedeniyle Eğitime Ara

Artvin Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bu gece buzlanma riski bulunduğunu belirterek, tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan bu tedbirler, öğrenci ve velilere duyurulurken, meteorolojik durumun takip edilerek ilerleyen günlerde yeni kararlar alınabileceği belirtildi.