Artvin'de köylüler turizm tesisi için yapılan ağaç kesimine karşı direniyor: Katliama ortak olmayacağız

Artvin Borçka'da planlanan turizm tesisi projesi için ormanlık alanda ağaç kesimine karşı çıkan yöre halkı, ağaçlardaki kesim damgalarını sökerek katliama karşı çıkıyor.

Yayınlanma:
Artvin'de köylüler turizm tesisi için yapılan ağaç kesimine karşı direniyor: Katliama ortak olmayacağız

Artvin Borçka Gençleri Ormanı Koruma İçin Direnişe Geçti

Artvin'in Borçka ilçesinde, ormanlık alanda ağaçların kesilerek turizm tesisi yapılmasına karşı çıkan yöre gençleri, bölgede direnişe geçti. Köylüler, ağaçları damgalara izin vermeden sökerek talana karşı çıktı ve projenin durdurulması için çağrıda bulundu.

Borçka'ya bağlı Çifteköprü köyü Cankurtaran mevkiinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından turizm tesisine yönelik proje kapsamında ağaçların damgalama işlemine tepki gösteren köylüler, ağaçların damgalarını söküp talana karşı çıktı. Gözaltına alınan köylülerin serbest bırakılmasından sonra, Çifteköprülü gençler, yapılan katliama ortak olmayacaklarını vurguladı.

Dursun Ali Koyuncu, projenin yapılması için köylülere karşı kara propaganda yapıldığını belirterek, projeye karşı olduklarını ve izin vermeyeceklerini dile getirdi. Köye yapılan taş ocağı ve otel yapma tekliflerine karşı çıkan gençler, ormanların korunması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Gözaltına alınan Ali Şükrü Kibar ve Dursun Ali Koyuncu'nun serbest bırakılmasının ardından, köylüler Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Koyuncu, yaşanan süreci ve mücadelelerini anlatırken, Buraya gelenler cebinde parasıyla ormanları istediği gibi kesiyor. Turizm adı altında yapılan projenin altında aslında ormanların talanı yatıyor dedi.

Koyuncu, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'nü eleştirerek, ormanın korunması için köylülerin sürekli uyarılmasına rağmen projeye izin verildiğini ifade etti. Bu kurum halka karşı suç işliyor diyen Koyuncu ve diğer köylüler, ormanın korunması için direnişlerine devam edeceklerini vurguladı.