Anadolu Yayıncılar Federasyonu Filistinli Gazetecilerin Sesi Oldu

Anadolu Yayıncılar Federasyonu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler anısına İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. AYF Başkanı Sinan Burhan ve gazeteciler, İsrail'in uygulamalarını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Anadolu Yayıncılar Federasyonu Filistinli Gazetecilerin Sesi Oldu

Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF), 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecileri anmak için İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı. Etkinliğe AYF Genel Başkanı Sinan Burhan başta olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı.

AYF Başkanı Sinan Burhan, Filistin halkı ve gazetecilerin yanında olduklarını vurgulayarak, Filistinli gazetecilerin sesi olacaklarını belirtti. Burhan, İsrail'in saldırılarını kınayarak, hayatını kaybeden gazetecilere Allah'tan rahmet diledi.

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, İsrail'in soykırım eylemlerini eleştirdi ve tüm dünyanın bu eylemlere tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. Özel Radyolar Derneği Başkanı Gülay Kankalp Çetin de, Filistinlilerin yaşadıkları zulme ve sürekli tehdit altında yaşamak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

AYF tarafından yapılan basın açıklamasında, 7 Ekim 2023'ten itibaren devam eden İsrail'in saldırıları ve bu saldırılarda hayatını kaybeden 21 bin kişiden bahsedildi. Açıklamada, bu kişilerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu vurgulandı. Filistin halkının yaşadığı zorluklar, açlık ve susuzluk sorunlarına değinildi.

Açıklamada ayrıca, savaşın gazeteciler üzerindeki etkisine ve İsrail'in gazetecileri hedef almasına dikkat çekildi. Öldürülen ve şehit edilen gazetecilerin sayısının 103 olduğu ifade edildi. AYF, İsrail'in medya üzerindeki baskısını ve ambargosunu kınadı.

AYF, Filistinlilerin sesini dünyaya duyuran gazetecilerin önemini vurgulayarak, onların yanında olduklarını ve sesleri olacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin güvenliği için Filistin'in güvende olmasının önemine işaret edildi. Türkiye'nin şehit olan askerleri için de başsağlığı dileklerinde bulunuldu ve bu saldırıların arkasında İsrail ve ABD'nin olduğuna dikkat çekildi.