Altaylı: Fetö Gözaltısındayken Akp Oylarıyla İmar Alan Beyaz İnşaat Sahibi İbb Soruşturmasında İtirafçı Oldu

Fatih Altaylı, İBB soruşturmasında tutuklanıp serbest bırakılan Seyfi Beyaz'ın geçmişte FETÖ'den yargılandığını hatırlattı. Beyaz İnşaat'ın patronları cezaevindeyken, AKP'li İBB Meclisi'nin kaçak yapıya imar izni çıkardığını ve inşaata 11 bin metrekare ekleme yapılmasına onay verdiğini belirtti. Altaylı, "Bilmem anlatabildim mi!" diyerek duruma dikkat çekti.

Yayınlanma:
Altaylı: Fetö Gözaltısındayken Akp Oylarıyla İmar Alan Beyaz İnşaat Sahibi İbb Soruşturmasında İtirafçı Oldu

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) yolsuzluk soruşturmasıyla gündeme gelen Beyaz İnşaat'ın sahibi Seyfi Beyaz'ın geçmişine dikkat çekti. Beyaz'ın, soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlatan Altaylı, Beyaz'ın geçmişte FETÖ suçlamasıyla yargılandığını vurguladı.

İMAR KIYAĞI İDDİASI

Altaylı, Beyaz İnşaat'ın patronları cezaevindeyken, "AKP'nin çoğunlukta olduğu ve AKP'li bir başkanın yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirilen bir imar değişikliği teklifiyle, Beyaz İnşaat'a ait yapının 'kaçak' durumdan kurtarıldığını" belirtti. Aynı zamanda, söz konusu inşaata 11 bin metrekare daha eklenmesine AKP'li üyelerin oylarıyla onay verildiğini anımsattı.

ALTAYLI'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Altaylı, "Beyaz İnşaat'ın Beyaz Plaza'sına fazladan 11 bin küsur metrekare inşaat izni veren değişiklik AKP'li üyelerin oyları ile İBB Meclisi'nden geçirildi. Şimdi patronu itirafçı olan Beyaz İnşaat işte bu Beyaz İnşaat. Bilmem anlatabildim mi!" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi