Akaryakıt zamları pazar tezgahlarını da vurdu: Fiyatlar uçuşta

Pazar esnafı, akaryakıttaki zamın sebze fiyatlarına da yansıdığını belirtiyor. Mustafa Yaşar, fasulyenin zam nedeniyle 80 liradan 100 liraya yükseldiğini ifade etti.

Yayınlanma:
Akaryakıt zamları pazar tezgahlarını da vurdu: Fiyatlar uçuşta

Akaryakıt Zamları Pazar Esnafını Vurdu

Pazar esnafı, akaryakıta yapılan zamların ardından ürünlerine zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarında esnaflık yapan Mustafa Yaşar, akaryakıt fiyatlarındaki artışın sebzelerin fiyatlarını da etkilediğini söylüyor. Normalde 80 liraya sattığı fasulyeyi şimdi 100 liraya satmak zorunda kaldığını ifade ediyor.

Diğer bir pazar esnafı olan Fettullah Üçtepe ise, akaryakıt zamlarının malların taşınmasındaki maliyetleri artırdığını ve bu maliyetlerin mahsullere yansıdığını belirtiyor. Arabaların yakıtına gelen fark nedeniyle fiyatların yükseldiğini ifade ediyor.

Alışverişe gelen vatandaşlar ise yüksek fiyatlardan şikayetçi. Bir vatandaş, Fiyatlar gerçekten çok yüksek. İki hafta önce 50 lira olan fasulye şimdi 100 lira derken, diğer bir vatandaş ise Alacağımın üçte birini alıyorum ancak. Hepsini alamıyoruz diye dert yanıyor.

Emekli Hüseyin Güneş ise, ekonomik olarak zorlandıklarını belirterek Paramız yetişmiyor. Araştırıp en ucuzunu bulmaya çalışıyorum diyor.