ABD'de Kutup Soğuklarının Bilançosu Ağır: Can Kaybı 89'a Yükseldi

ABD genelinde etkili olan şiddetli kış fırtınaları ve kutup soğukları nedeniyle son iki haftada en az 89 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Oregon eyaletinde olağanüstü hal ilan edilirken, Florida'da yaban hayatı üzerindeki etkiler uyarılarla gündeme geldi.

Yayınlanma:
ABD'de Kutup Soğuklarının Bilançosu Ağır: Can Kaybı 89'a Yükseldi

ABD'nin birçok eyaleti olumsuz hava koşulları ve kar yağışı ile mücadele ediyor. CBS News tarafından güncellenen bir sayıya göre, şiddetli hava koşulları nedeniyle ABD'de son iki hafta içinde ülke genelinde en az 89 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer soğuk hava nedeniyle birçok kişinin hipotermi geçirmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Kış fırtınaları ve dondurucu soğukların etkili olduğu Oregon Eyaletinde, ağaçların devrilmesi, büyük elektrik kesintilerin yaşanması ve 16 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından olağanüstü hal ilan edildi.

Oregon'da şiddetli fırtına nedeniyle bir arabanın üzerine elektrik hattının düşmesi sonucu iki yetişkin ve bir genç hayatını kaybetti. Yetkililer ayrıca olay yerinde iki yaşında bir çocuk bulurken, çocuğun hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Florida'da meteorologlar düşük sıcaklıkların yaban hayatını etkileyebileceğini belirterek, vücut sıcaklıklarını düzenleyemeyen iguanaların ağaçlarda kasılmalarına ve düşmelerine sebep olabileceği uyarısında bulunuyor.

Öte yandan şiddetli kış fırtınaları ülke genelinde seyahat kaosuna da yol açarak, binlerce uçuşta geciklemere ve iptale sebep oldu.