28 İl İçin Meteorolojik Uyarı: Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Yoğun kar yağışının beklendiği bu kentlerde kar kalınlığının 10 ile 20 santimetre arasında olması tahmin ediliyor.

Yayınlanma:
28 İl İçin Meteorolojik Uyarı: Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Türkiye genelinde hava durumu ile ilgili son değerlendirmeler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan açıklamada, 28 kent için sarı kodlu uyarı verilirken, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.

Detaylı Meteorolojik Durum Analizi

Meteoroloji'nin son raporuna göre, ülke genelinde hava durumu çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak beklenirken, iç kesimlerde yağmurun zamanla karla karışık yağmura ve yüksek kesimlerde ise kara dönüşmesi öngörülüyor. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi muhtemel.

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ve Doğu Karadeniz'de 8 ila 10 derece azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı kapsamında; gece saatlerinden itibaren Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum çevreleri ve Muş'un yükseklerinde kar yağışının 10-20 cm, Bitlis, Van, Siirt ve Şırnak'ın bazı bölgelerinde ise 20 cm üzeri olması bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına yol açabileceği, çığ ve tipi risklerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'de yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması ve akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'in 500 metre üzeri kesimlerinde kuvvetli kar yağışının beklendiği bildirildi.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Aksaray, Batman, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye yer alıyor.

Bölgelerin hava durumu ayrıntılı olarak incelendiğinde, Marmara ve Ege bölgelerinde yağışlı geçeceği; Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar ve kar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışı öngörülüyor.