Zeren Grup, Rekabet Kurumu'na Alpet Satın Alımı İçin Başvurdu

Türkiye'nin akaryakıt sektöründe önemli bir değişim yaşanıyor. BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın alacak Petrol Ofisi Grubu'nun ardından, Zeren Grup da bankacılık sektörüne adım atmıştı. Şimdi ise Zeren Grup, Altınbaş Holding'e ait Alpet'i satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu. Bu satın alma süreci, sektörde büyük bir değişime işaret ediyor. Kurumun onay vermesi halinde Zeren Grup, 250 istasyonu bulunan Alpet’in tamamını devralacak.

Yayınlanma:
Zeren Grup, Rekabet Kurumu'na Alpet Satın Alımı İçin Başvurdu

Petrol Ofisi Grubu BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın alım anlaşmasının yankıları sürerken, akaryakıt sektöründe yeni bir satın alma haberi gündeme geldi. Bankacılık sektörüne adım atan Zeren Grup, Altınbaş Holding'e ait Alpet'i satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

Zeren Grup, Alpet'i Satın Almak İçin Rekabet Kurumu'na Başvurdu

Zeren Grup'un T-Bank'ı almasıyla bankacılık sektöründe adını duyuran şirket, şimdi de akaryakıt sektöründe büyümek ve genişlemek istiyor. Bu amaçla Altınbaş Holding'e ait olan Alpet'in tamamını devralma adımlarını attı.

Rekabet Kurumu'nun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Zeren Group Yatırım Holding Anonim Şirketi, Altınbaş Petrol ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tamamını devralmak için işlem başlattı. Eğer Rekabet Kurumu onay verirse, Zeren Grup, Alpet'in 250 istasyonunu bünyesine katacak ve sektördeki varlığını daha da güçlendirecek.