Yeni Yılda Emekli Olacak Memurlara Seyyanen Zam Uyarısı

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yeni yılda emekli olacak memurların, temmuz ayında verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammı emeklilik aylıklarında göremeyeceklerini belirtti. Emekli memurlar, bu zammın kök maaşlarına yansımayacağını ve emeklilik ikramiyelerinde de faydasının olmayacağını öğrendi.

Yayınlanma:
Yeni Yılda Emekli Olacak Memurlara Seyyanen Zam Uyarısı

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2023'te emekli olacak memurlar için önemli bir açıklamada bulundu. Karakaş, 15 Temmuz'da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla memur maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam ve ek olarak verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın, emekli maaşlarına ve ikramiyelerine yansımayacağını ifade etti. Bu durum, ocak ayında emekli olmayı planlayan memurlar için önemli bir konu olarak öne çıkıyor.

Emeklilik Maaşı Ve İkramiye Hesaplamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karakaş, emekli olacak memurlara, alacakları emeklilik ikramiyesini ve aylığını iyi hesaplamalarını tavsiye etti. Temmuz ayında yapılan seyyanen zammın emeklilik maaşına ve ikramiyesine etkisi olmayacağını belirten Karakaş, en düşük memur maaşı olan 22 bin 17 liranın sadece yüzde 17,55'lik oransal zammın kapsadığı 13 bin 940 liranın dikkate alınacağını vurguladı.

Buna göre, emekli memurların alacağı aylık, çalışırken aldıkları maaşların yüzde 50’sinden daha düşük olabilecek. Karakaş ayrıca, 2008'den sonra memur olanların maaşlarının Emekli Sandığı yerine SGK kanununa göre hesaplanacağını ve bu durumun da aylık bağlama oranlarını etkilediğini ifade etti. Bu açıklamalar, emekli olmayı planlayan memurlar için önemli finansal değerlendirmeleri gündeme getiriyor.