Vergi ve Cezalara Ne Kadar Zam Gelecek?

2023 için belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak açıklandı. Bu oran, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yurt içi üretici fiyat endeksindeki ortalama fiyat artışını temel alarak hesaplanıyor ve Vergi Usul Kanunu Tebliği ile resmiyet kazanıyor.

Yayınlanma:
Vergi ve Cezalara Ne Kadar Zam Gelecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğde, Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranının belirlenme yöntemi ve oranın yüzde 58,46 olarak tespit edildiği açıklandı.

Yeniden değerleme oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yurt içi üretici fiyat endeksindeki ortalama fiyat artışını baz alarak hesaplanıyor ve her yılın ekim ayında (ekim dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre belirleniyor. Bu oranın bakanlıkça Resmi Gazete'de ilan edilmesi gerekiyor.

Düzenlemede, daha önceki tebliğlerin de hala yürürlükte olduğu belirtiliyor. Vergi, harç ve ceza tutarlarının, her yıl yeniden değerleme oranı kadar artacağı çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda öngörülüyor.