Vedat Işıkhan'dan Emekli İkramiyesi ve Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyenin tarihine ve asgari ücret görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Vedat Işıkhan'dan Emekli İkramiyesi ve Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında, çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ve asgari ücret görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Işıkhan, 5 bin liralık ikramiye ile ilgili olarak, “Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu anda net bir tarih yok, çalışmalarımız ne zaman biterse ikramiyeyi emeklilerimize ulaştıracağız” dedi. Bakan Işıkhan, bu kararın Cumhurbaşkanı tarafından alındığını ve kararın açıklanmasının önemine vurgu yaptı. Işıkhan, 4 milyon 600 binden fazla emekliyi kapsayacak bu kararın, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda çıktığını belirtti.

Asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak ise Işıkhan, aralık ayında başlayacak görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ve Resmi Gazete'de aralık ayı bitmeden yayımlanması gerektiğini ifade etti. Bakan, “Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, çalışan emekliler için önemli bir mali destek olan ikramiye ve asgari ücret görüşmeleri hakkında önemli bilgiler sunuyor. İkramiyenin ne zaman verileceği ve asgari ücretin ne kadar olacağı, milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş için merak konusu olmaya devam ediyor.