Türk Çeliği Yeni İhracat Pazarlarına Açılıyor

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), Tunus ile ticaret hacmini artırmak amacıyla 24 Türk çelik ihracatçı firmasının katılımıyla Tunus'a sektörel bir ticaret heyeti düzenledi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, 2022 yılındaki hedeflerine ulaşabilmek için yurt dışı organizasyonlara hız verdiklerini belirtti. Türk çeliğinin Kuzey Afrika ülkelerindeki etkinliğini artırmayı amaçlayan bu adım, sektör için yeni ihracat pazarları oluşturmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Türk Çeliği Yeni İhracat Pazarlarına Açılıyor

Çelik İhracatçıları Birliği, Kuzey Afrika Pazarındaki Varlığını Artırıyor

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), Tunus'ta düzenlediği Sektörel Ticaret Heyeti ile Kuzey Afrika pazarında varlığını güçlendirdi ve yeni iş birlikleri geliştirdi. Türk çelik firmaları tarafından gerçekleştirilen heyet, 1000'e yakın ikili iş görüşmesiyle ülkeler arası ticaret hacmini artırdı. Başkan Adnan Aslan, hedeflerinin sinerji oluşturarak yeni ihracat kapıları açmak olduğunu belirtti.

Sektörel Ticaret Heyeti Programı ile İş Birlikleri Geliştirildi

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), sektörün Kuzey Afrika ülkelerindeki etkinliğini artırmak, Tunus ile bağları güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak amacıyla Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. 24 Türk çelik ihracatçı firmasının katılımıyla gerçekleşen program, Kuzey Afrika ülkelerinden 100’ü aşkın ithalatçı firma ile başarılı görüşmelere imkan tanıdı.

Yeni İhracat Kapıları Açılıyor

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan liderliğinde gerçekleştirilen Tunus Sektörel Ticaret Heyeti, Kuzey Afrika pazarında Türk çelik sektörünün varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Heyet kapsamında yapılan 1000'e yakın ikili iş görüşmesi, yeni iş birliklerinin önünü açıyor ve ticaret hacmini artırıyor.

Üretim Gerilese de İhracat Hedefleri Yükseliyor

Çelik sektöründe üretimin gerilediğini kaydeden Adnan Aslan, Türk çelik ihracatının 2024 yılında artış göstermeyi hedeflediğini belirtti. Sektörün Kuzey Afrika pazarında varlığını güçlendirmek için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Aslan, yeni ihracat kapıları açmayı ve ticaret hacmini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Hedefler Yüksek, İş Birlikleri Güçlü

Çelik İhracatçıları Birliği, Kuzey Afrika pazarında varlığını güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak için kararlı adımlarla ilerliyor. Hedeflerinin yüksek olduğunu belirten Adnan Aslan, sektörel ticaret heyetleri ve iş birlikleri ile yeni fırsatlar yaratarak ihracatı artırmayı planladıklarını söyledi.