TÜİK Kasım Ayı Enflasyon Verilerini Bugün Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını bugün açıklayacak. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,68 artacağını tahmin etti.

Yayınlanma:
TÜİK Kasım Ayı Enflasyon Verilerini Bugün Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ait enflasyon verilerini bugün saat 10.00’da açıklamaya hazırlanıyor. Bu veriler, ekonominin genel seyri ve vatandaşların alım gücü açısından büyük önem taşıyor.

Son Dört Aylık Enflasyon ve Beklentiler

TÜFE'de, son dört aylık dönemdeki enflasyon yüzde 29,41 olarak kaydedildi. AA Finans'ın TÜİK tarafından açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine yönelik beklenti anketine göre, 15 ekonomistin katılımıyla elde edilen veriler, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasının yüzde 3,68 olduğunu gösteriyor. Bu beklentiler, en düşük yüzde 3 ve en yüksek yüzde 4,60 aralığında değişiklik gösteriyor.

Yıllık Enflasyon ve Yıl Sonu Beklentisi

Ankete katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, bir önceki ay yüzde 61,36 olan yıllık enflasyonun kasım ayında yüzde 62,61'e ulaşacağı öngörülüyor. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 66,80 olarak belirlendi.

Memur ve Emekliler İçin Önemli Gelişme

Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekliler için yılın ikinci yarısına ilişkin 5 aylık zam oranı netleşecek. Kesin zam oranı, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle belli olacak.

Bu verilerin açıklanması, ekonomik göstergeler ve vatandaşların finansal planlaması açısından kritik öneme sahip. Özellikle memur ve emekliler için zam oranlarının belirlenmesi, ekonomik beklentiler ve alım gücü üzerinde doğrudan etkili olacak.