Şimşek: Gelecek senenin ikinci yarısından itibaren güçlü bir dezenflasyon süreci

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023 Orta Vadeli Program'ına uygun bir ekonomik büyüme sağladığını ve enflasyonu kontrol altına alma hedefinde olduklarını ifade etti.

Yayınlanma:
Şimşek: Gelecek senenin ikinci yarısından itibaren güçlü bir dezenflasyon süreci

Bakan Şimşek, Türkiye'nin 2023'te küresel büyümenin 1,5 katı hızında büyüme hedefine ulaşacağını belirtti. İstihdamda güçlü bir artışın gözlendiğini ve büyümenin kalitesinin artırılmasının programın ana hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Net ihracatın olumsuz etkisinin azaldığını ve iç talebin etkisinin de gerilediğini söyleyerek, bu durumun Türkiye'yi daha sürdürülebilir bir büyüme patikasına soktuğunu ifade etti.

Enflasyon Kontrolü Ve Mali Disiplin

Mehmet Şimşek, enflasyonun kontrol altına alınması ve tek haneye düşürülmesi için para politikasında rasyonelleşmeye gidildiğini belirtti. Maliye politikasında da gerekli adımların atıldığını ve bu yıl bütçe açığının Orta Vadeli Program'da öngörülenden daha düşük olabileceğini ifade etti. Ayrıca, yapısal dönüşüm ve reformlarla Türkiye'nin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Global Risk Algısında Düşüş Ve Sermaye Girişi Artışı

Bakan Şimşek, Türkiye'nin küresel risk algısının düştüğünü ve bu durumun CDS oranlarındaki düşüşle belirginleştiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'ye sermaye girişinin arttığını, özellikle yurt dışından sermaye akışının güçlendiğini ifade etti. Rezervlerin mayıstan bu yana 36 milyar dolar arttığını ve bu durumun Türkiye'nin makro-finansal istikrarını güçlendirdiğini belirtti.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam alanlarında önemli adımlar attığını ve küresel ekonomik belirsizliklere rağmen istikrarlı bir yol izlediğini gösteriyor.