Kredi Kartı Ödemelerinde Yeni Dönem Başlıyor

Garanti BBVA, Türkiye’nin ilk biyometrik doğrulama özelliğine sahip kartı olan Bonus Platinum Biyometrik Kart’ı tanıttı. Bu kartla temassız ödeme sırasında parmak izi kullanılarak ödeme yapılabilecek.

Yayınlanma:
Kredi Kartı Ödemelerinde Yeni Dönem Başlıyor

Parmak İziyle Ödeme Kolaylığı

Garanti BBVA’nın açıklamasına göre, Bonus Platinum Biyometrik Kart sahipleri, parmak izi tanımlama kitiyle birkaç adımda kartlarına parmak izini tanımlayabiliyor. Alışveriş esnasında, kartlarını POS cihazının temassız alanına yaklaştırıp parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek, parmak izinin doğrulanmasıyla ödemelerini saniyeler içinde, şifre girmeden tamamlayabiliyorlar.

Türkiye’de Bir İlk: Biyometrik Kart

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, Türkiye’nin ödeme sistemleri alanında dünyanın en ileri teknolojilerini sunduğunu belirtti. Süzer, Garanti BBVA’nın sunduğu inovatif ürün ve hizmetlerle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini vurguladı. Süzer, “2010’da ilk kez Garanti BBVA’nın sunduğu temassız ödeme teknolojisi, pandemiyle giderek bir alışkanlığa dönüştü ve ilk tercih oldu. Ancak bugün Türkiye’de ayda ortalama 146 milyon kart işlemi halen şifre girilerek gerçekleşiyor. Ödemeler dünyasında her zaman dönüşüme öncülük eden, inovasyonu odağına alan ve kullanıcılarını sayısız yenilikle tanıştıran Garanti BBVA Ödeme Sistemleri olarak Bonus Biyometrik kartla müşterilerimizi yepyeni bir teknoloji ile buluşturuyoruz. Artık ülkemizde alışverişlerde şifre yerine parmak iziyle ödeme dönemi başlıyor.” dedi.