YETENEK YÖNETİMİNDE YENİ BİR DÖNEM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Ulusal Zeka Ölçeği ile yetenek yönetimini daha etkin hale getirerek toplumsal kalkınmayı artıracaklarını ve dışa bağımlılığı sona erdirerek tasarruf sağlayacaklarını açıkladı. KAMAG kapsamında geliştirilen Türk Ulusal Zeka Ölçeği, gençler için geleceğin teknolojileriyle buluşma fırsatı sunarak bilim ve teknoloji alanında gençleri teşvik ediyor.
DESTEKLEME POLİTİKALARI VE YENİLİKLER
Bakan Kacır, TÜBİTAK Popüler Bilim yayınlarıyla bilimi her yaştan okuru buluşturduklarını belirtti. Eğitimde teknolojinin gücünü vurgulayan Kacır, uzaktan eğitim platformları ve yenilikçi teknolojiler sayesinde eğitimin daha dinamik ve kapsayıcı hale geldiğini söyledi. Eğitim teknolojilerinde yapılan çalışmaların gençleri geleceğe hazırlamak ve uluslararası alanda rekabetçi olmak açısından kritik olduğunu vurguladı.
PARDUS SİSTEMİYLE EĞİTİM ORTAMI GELİŞİYOR
Bakan Kacır, TÜBİTAK'ın eğitimde yenilikçi çözümler üretme vizyonunu PARDUS sistemini kullanarak desteklediklerini belirtti. Akıllı tahtalar için geliştirilen ETAP PARDUS sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından etkileşimli tahtalarda kullanılmaya başlandı. Eğitimde yerli ve milli yazılımın kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Kacır, Türk Ulusal Zeka Ölçeği'nin yurt dışı kaynaklı testler yerine Türk milletinin değerlerine uygun bir ölçme ve değerlendirme sistemini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Projenin bireylerin potansiyelini belirleyerek topluma fayda sağlayacağını ifade etti. GELECEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA TAHAHÜDÜ
Bakan Kacır, yeni ölçme sisteminin toplumun kalkınmasına katkı sağlayacağını ve bireysel yeteneklerin kaybolmasını engelleyeceğine inandıklarını söyledi. Eğitim camiasıyla işbirliğinin devam edeceğini belirtti ve gençleri geleceğin teknolojileriyle buluşturarak Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayacaklarını vurguladı.