Haziran ayı doğalgaz fiyatları açıklandı

BOTAŞ, haziran ayı için doğalgaz fiyatlarında değişiklik yapmayacağını duyurdu. Konut ve sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifede zam olmayacak. Bu karar doğrultusunda, haziran ayında doğalgaz fiyatlarında bir artış olmayacak.

Yayınlanma:
Haziran ayı doğalgaz fiyatları açıklandı

Doğalgaz Abonelerine Yeni Fiyat Duyurusu

BOTAŞ, haziran ayına yönelik fiyat açıklamasını yaptı. Haziran ayında doğalgaz fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı konusundaki merakı gideren duyuru geldi.

Haziranda Doğalgaz Fiyatları Sabit

BOTAŞ, haziran ayı tarifesini açıkladı. Konut ve sanayi aboneleri için geçerli olan doğalgaz ve elektrik üretim gazı fiyatlarında değişiklik yapılmadı.

Buna göre, haziran ayında konut tüketicilerine uygulanacak doğalgaz satış fiyatı 1000 metreküp için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı.

En Uygun Doğalgaz Fiyatı Türkiye'de

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğalgaz fiyatları aylık olarak hesaplanmaktadır. BOTAŞ'ın internet sitesinde yapılan duyuruda, Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre konutlarda, Avrupa'daki en düşük doğalgaz fiyatlarının Türkiye'de uygulandığı belirtilmiştir.