Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Sıcak Para Arayışında Yeni Durağı: İspanya

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sıcak para arayışını sürdürerek İspanya'ya yöneliyor. Yurt dışı yatırımcı toplantıları ve konferansları kapsamında önemli görüşmeler yapacak olan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Sıcak Para Arayışında Yeni Durağı: İspanya

ABD, İngiltere, Fransa ve Körfez ülkelerini kapsayan ekonomik turunun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in rotası bu kez İspanya. Ekonomi yönetiminin yoğun bir şekilde sürdürdüğü sıcak para arayışı, AB Dönem Başkanı İspanya ile devam edecek.

Şimşek ve Erkan, Madrid'de Yatırımcılarla Buluşacak

Mehmet Şimşek'e bu ziyaretinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan eşlik edecek. İkili, 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan yatırımcı toplantıları ve konferanslarında, İspanya merkezli 80'den fazla küresel şirketin yöneticileriyle ve 2 trilyon doları yöneten 30'un üzerinde banka ve fon yöneticisiyle görüşmeler gerçekleştirecek.

Şimşek'in Gündeminde Türk-İspanyol İşbirliği Var

Bakan Şimşek'in ziyaretinde, Türk-İspanyol şirketlerinin üçüncü ülkelerde işbirliği yapması konusunda önemli adımlar atılması bekleniyor. Ayrıca, İspanya Ekonomi, Ticaret ve İşletmeden Sorumlu Birinci Başkan Yardımcısı ve Bakanı Nadia Calvino Santamaria ile de görüşecek olan Şimşek, İspanya Merkez Bankası ve Basel Bankacılık Denetleme Komitesi Başkanı Pablo Hernandez de Cos ile de önemli bir görüşme gerçekleştirecek.

Şimşek'in Yurt Dışı Ekonomik Girişimleri

Mehmet Şimşek, göreve geldiği süreçte ABD, İngiltere, Fransa gibi önemli finans merkezlerinde yatırımcılarla buluşmuş ve BAE, Katar, Suudi Arabistan'ı kapsayan bir Körfez turu gerçekleştirmişti. İspanya ziyareti, bu sürecin yeni bir aşamasını temsil ediyor ve Türkiye'nin uluslararası ekonomik ilişkilerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor