Erik ve Kirazın Fiyatları Çeyrek Altınla Yarışıyor!

Kayseri'de gece hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye düşmesine rağmen, yaz meyveleri özellikle hamile kadınların talebi üzerine tezgahlarda yerini aldı. Erik ve kiraz gibi mevsim dışı meyveler, yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Erik ve Kirazın Fiyatları Çeyrek Altınla Yarışıyor!

Kayseri'de gece hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düşmesine rağmen, yaz mevsimi meyveleri erik ve kiraz, hamile kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere pek çok kişinin talebi üzerine tezgahlarda satışa sunuldu. Bu meyvelerin kilogram fiyatları ise 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor.

Mevsim Dışı Meyveler ve Yüksek Fiyatları

Yurt dışı seralarda yetiştirilen erik, kiraz, kayısı, karpuz ve şeftali gibi yaz meyveleri, genellikle hamile kadınlar tarafından tercih ediliyor. Erik ve kirazın fiyatları çeyrek altınla yarışıyor ve 3 adet erik 160 TL, kilogram fiyatı 3 bin 200 TL iken, kirazın 6 adedi 195 TL, kilogram fiyatı 3 bin TL olarak belirlenmiş. Manav Ekrem Kanarya, hamile kadınların talepleri üzerine akşamları da iş yerini açtığını belirtiyor.

rr.jpeg

Akşam Talepler İçin Özel Hizmet

Kanarya, "Aşerenler için meyve temini yapıyoruz. Mevsim dışı meyveler için hamile eşleri, günün her saati arıyor. Akşam işletmemizi açıp, ürünlerin teminini sağlıyoruz" diyor. Ayrıca, fiyatların yüksek olmasının temin güçlüğünden kaynaklandığını ve bu durumun aşeren kadınlar için özel bir hizmet olduğunu ifade ediyor.

ii.webp

Müşterilerden Fatih Abaylı, eriğin pahalılığını dile getirerek, "Allah eşi aşerenlere yardım etsin. Şu an sanırım eriğe yapılan yatırım, en mantıklı yatırım olur. Fiyatı altın ile yarışıyor" şeklinde konuştu. Bu durum, mevsim dışı meyvelerin zor bulunurluğu ve yüksek fiyatlarının yanı sıra, hamile kadınların bu meyvelere olan özel talebini de gözler önüne seriyor.