En düşük emekli maaşına zam: 12.500 TL oluyor

10 bin lira emekli aylığı alan emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı zam oranı hakkında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den önemli açıklamalar geldi. Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesi için bir kanun çıkarılması gerektiğini belirtirken, yeni bilgilere göre en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Bu konudaki gelişmeler için linke tıklayabilirsiniz.

Yayınlanma:
En düşük emekli maaşına zam: 12.500 TL oluyor

AÇLIK SINIRI YÜKSELİRKEN 10 BİN LİRA EMEKLİ MAAŞI ALANLARIN BEKLENTİSİ - TEMMUZ ZAM ORANI

Günümüzde açlık sınırının 20 bin liraya yaklaştığı bir dönemde, 10 bin lira emekli aylığı alanlar, temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam miktarını merak ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önemli açıklamaları gündeme geldi. Özel, Ankara'da düzenlenen “Büyük Emekliler Mitingi”nde en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesi gerektiğini belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL OLACAK

Habertürk'ün haberine göre, hükümet bu yılı Emekliler Yılı ilan ederek en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye çıkarmayı planlıyor. Temmuz ayında enflasyon farkı dışında bir artış olmayacak ancak en düşük emekli maaşları yasa ile düzenlenecek. 10 bin lira emekli aylığı alan 3 milyon 601 bin 551 emeklinin maaşları, yüzde 25'lik enflasyon farkını alsalar bile 12 bin 500 TL'ye ulaşmayacak. Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25'lik artışı en düşük emekli maaşına da uygulayacak. Böylece 10 bin TL alan emekliler, Temmuz ayından itibaren 12 bin 500 TL alacaklar. Yeni emekli olacaklar da bu düzenlemeden faydalanacak.

KANUN TEKLİFİ İLE RESMİLEŞECEK

Bu konuyla ilgili kanun teklifi, 3 Temmuz'da enflasyon oranları açıklandıktan sonra TBMM'ye sunulacak. Bu düzenleme ile emeklilere seyyanen zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Açlık sınırının 20 bin TL'ye dayandığı göz önüne alındığında bu rakam emeklileri tam olarak memnun etmeyebilir. Hükümet, bütçe imkanlarını gözeterek ek bir zam planlamıyor. Ekstra artış için Hazine'nin borçlanması gerekebilir.