En düşük emekli maaşı belirlendi: İşte yeni rakam!

Hükümet, Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zammını merakla bekleyen milyonlarca emekliyi sevindirmeye hazırlanıyor. Habertürk'ün iddiasına göre, bu yılı Emekliler Yılı ilan eden hükümet, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye çıkarmayı planlıyor. Bu haber ile birlikte emekliler arasında heyecan ve umut hakim.

Yayınlanma:
En düşük emekli maaşı belirlendi: İşte yeni rakam!

Emekliler, Temmuz Ayında Yapılacak Maaş Zammını Bekliyor

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını merakla bekliyor. Hükümet, 31 Mart Seçimleri öncesinde emekli maaşları için Temmuz ayını işaret etmişti. Habertürk'ün haberine göre, bu yılı Emekliler Yılı ilan eden hükümet, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye çıkarmayı planlıyor.

Tüm bunlarla birlikte kök aylığı 10 bin TL'nin altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli bulunuyor. Bu emekliler, ilk 6 ay içinde enflasyon farkı olan yüzde 25'lik artışı alsalar bile maaşları 12 bin 500 TL'ye ulaşmıyor. Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25'lik artışı en düşük emekli maaşına da yansıtacak.

Kanun teklifi, 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte TBMM'ye sunulacak. Bu düzenlemeyle emeklilere seyyanen zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.

Açlık sınırının 20 bin TL'ye dayandığı göz önüne alındığında, hükümetin ekstra bir zam yapmayı planlamadığı belirtiliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ise belirsizliğini koruyor ve Bayram ikramiyesinde herhangi bir artış düşünülmüyor.