Emlak vergisi ödeme süresi bugün sona eriyor: Aylık faiz uygulanacak!

Bugün son gün! Emlak vergisi ödemeleri için bugün son tarih. Ödeme yapmayanlar aylık faiz ödeyecek. Tüm tapu sahipleri bugün emlak vergilerini ödemeli. Ödemeler belediyelerden, internet sitelerinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabilir. Son dakika haberleri için Ege Haber'e göz atın.

Yayınlanma:
Emlak vergisi ödeme süresi bugün sona eriyor: Aylık faiz uygulanacak!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün

Bugün, emlak vergisi ödemeleri için son gün. Emlak vergisi ödemelerini yapmayanlar aylık faize maruz kalacak. Tapu sahibi olan tüm vatandaşların bugün emlak vergisi ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Ödemeler Belediye ya da E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir

Emlak vergisi ödemeleri için süre bugün doluyor. Emlak vergisi ödemelerini hala yapmayanlar gayrimenkulün bağlı olduğu belediyelerden, belediyelerin resmi web sitelerinden veya e-Devlet üzerinden ödeme yapabilirler. Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebilir. Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı uygulanacaktır.

Türkiye genelinde bina, arsa ve iş yerine sahip olan kişiler bu vergiyi ödemekle yükümlüdür. Geçen yıl gayrimenkul satın alan kişilerin bu yıl vergilerini ödemeleri gerekmektedir. Bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemeleri ise 2025 yılında başlayacaktır.

Kimler emlak vergisinden muaf tutulmaktadır?

Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut sahipleri olan emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemezler. Engelliler, gaziler ve geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf tutulmaktadır.