Emekli ve Memur Aylıklarına Yüzde 50 Zam Yolda

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli, ocak ayında gelecek olan zam haberini bekliyor. Asgari ücretteki anlaşma görüşmeleri devam ederken, memur ve emekli zammı, aralık TÜFE'sinin belli olmasıyla birlikte netleşecek.

Yayınlanma:
Emekli ve Memur Aylıklarına Yüzde 50 Zam Yolda

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli, ocak ayında gelecek olan zam haberini bekliyor. Anlaşma görüşmeleri 11 Aralık'ta başlayan asgari ücretteki gelişmeler, memur ve emekli zammının aralık TÜFE'sinin belli olmasıyla netleşeceği bir süreci işaret ediyor.

Merakla beklenen zam haberi, yaklaşık 15 milyon 200 bin emekliyi ve 4 milyon memuru etkileyecek. Yılın ikinci yarısına ait 5 aylık enflasyon rakamları açıklandı; memur ve emeklisinin toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil kesinleşen zammı yüzde 45 olarak belirlendi.

Tahminlere göre, yüzde 50 artışla en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. SSK ve Bağ-kur emeklilerinin 5 aylık enflasyona göre netleşen zamları da yüzde 33,66. Ocak ayında SSK ve Bağ-kur emeklilerine yüzde 40'a yakın artış öngörülüyor.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, şu anda en düşük emekli maaşının 9 bin 876 lira olduğunu belirtti. Yapılacak yüzde 50'lik zam ile en düşük emekli memur aylığının 14 bin 815 liraya ulaşması bekleniyor. Karakaş, enflasyon farkının da göz önünde bulundurulduğunu ifade ederek, kümülatif olarak yıl sonu itibarıyla yüzde 50'ye yakın bir zam öngörüldüğünü söyledi.