Emekli ödemeleri erken yapılacak

Emekli milyonlarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bayrama az bir süre kala Kurban Bayramı ikramiyeleri erkene çekilerek, 3-7 Haziran tarihlerinde ödenebilir. Emekliler bu ödemelerin ne zaman hesaplarına yatacağını merakla bekliyor. Bu yıl 3 bin TL olarak hesaplara yatırılacak olan ikramiyelerin ödemesi erkene çekilebilir.

Yayınlanma:
Emekli ödemeleri erken yapılacak

Milyonlarca emekli için önemli bir gelişme:

Emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ödemeler beklenenden daha erken yapılabilir. Başlangıçta 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ödemelerin, erkene çekilerek 3-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği konuşuluyor.

Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Bayrama az bir süre kala emekliler, bayram ikramiyelerinin hesaplarına ne zaman yatacağını merakla bekliyor. Bu yıl 3 bin TL olarak hesaplara yatırılacak Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemelerinin erkene çekilerek, 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılacağı konuşuluyor.

Bayram ikramiyeleri tutarı ve alacak kişi sayısı:

Bu yıl 3 bin lira olarak ödenecek bayram ikramiyelerinden, SGK'dan aylık alan 4A, 4B ve 4C kapsamındaki emeklilerin yanı sıra dul ve yetimler de dahil olmak üzere yaklaşık 16 milyon kişi faydalanacak. Bayram ikramiyeleri ilk kez 1000 TL olarak başlamış ve 2024 Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 50 artışla 2000 TL'ye yükseltilmişti.