Emekli maaşlarına 19.000 TL'ye kadar zam yapıldı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 2024 Mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını kamuoyuyla paylaşarak ülkedeki ekonomik durumun ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. Nisan ayında gıda enflasyonunun yüzde 7,02 olarak hesaplanmasıyla birlikte, yıllık bazda açlık ve yoksulluk sınırı 19 bin liraya kadar çıktı. Bu durum, ülke ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret ediyor.

Yayınlanma:
Emekli maaşlarına 19.000 TL'ye kadar zam yapıldı

Türk-İş Araştırma Sonuçlarına Göre Mayıs 2024 Açlık ve Yoksulluk Sınırı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) son araştırma verilerini açıkladı. Bu doğrultuda, ülkenin ekonomik durumunda yaşanan sıkıntıların önemli boyutlara ulaştığı ifade edildi. Mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, ekonomik zorluklar artarak devam ediyor.

Nisan ayında gıda enflasyonunun yüzde 7,02 olarak gerçekleştiğini belirten Türk-İş verilerine göre, dört kişilik bir ailenin asgari gıda harcaması tutarı 18 bin 969 TL'ye yükseldi. Ayrıca bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 24 bin 609 TL olarak kaydedildi.

Toplam gelirin 61 bin 788 TL olması gerektiğini belirten araştırma sonuçları, yoksulluk sınırının her ay artan maliyetlere yetişemediğini ve satın alma gücünün azaldığını gösterdi. Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçları içeren yoksulluk sınırı, ülkedeki ekonomik sıkıntıların vahim boyutlarını ortaya koyuyor.