Çalışma Bakanı Işıkhan'dan Asgari Ücret ve Sosyal Diyalog Üzerine Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK'in "Ortak Yarınlar Programı" ödül töreninde 2024 asgari ücret belirleme süreci ve sosyal diyalogun önemine dair açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Çalışma Bakanı Işıkhan'dan Asgari Ücret ve Sosyal Diyalog Üzerine Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği "Ortak Yarınlar Programı" ödül töreninde 2024 yılı asgari ücret seviyesinin belirlenmesi süreci hakkında konuştu. 11 Aralık'ta başlayacak olan komisyon toplantılarında, işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla hareket edileceğini vurguladı. Işıkhan, "Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin 100. Yılı ve 3'lü Danışma Kurulu Toplantıları

Işıkhan, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin sadece kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olmaktan öte, kendi gücüyle koşmaya azmetmiş bir ülke haline geldiğini ifade etti. Çalışanlar, girişimciler, yatırımcı firmalar, işverenler ve sosyal paydaşlar sayesinde Türkiye'nin geliştiğini belirtti. Ayrıca, "Hepimizin ortak hedefi ülkemizin dirliği ve birliği, milletimizin huzur ve refahıdır. Bu hedefe ancak birlikte hareket ederek ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Işıkhan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında artık her alanda sadece kendi ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye yok, kendi gücüyle koşmaya azmetmiş bir Türkiye var. Bunda en büyük pay, çalışan, üreten, ürettiğini katma değere dönüştüren girişimci kardeşlerimize, yatırımcı firmalarımıza, istihdama destek veren işverenlerimize, sosyal paydaşlarımız olan sendikalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza aittir. Hepimizin ortak hedefi ülkemizin dirliği ve birliği, milletimizin huzur ve refahıdır. Bu hedefe ancak birlikte hareket ederek ulaşabiliriz. Ortak yarınları ancak sosyal diyaloğu güçlendirerek kurabiliriz."

Işıkhan ayrıca, 3'lü danışma kurulunun 5 yıl aradan sonra tekrar toplandığını, çalışma hayatının gündemine dair sorunları çözüm önerileriyle birlikte ele alan verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. İstişare anlayışının gereği olarak, sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işleteceklerini kaydetti. Bakan Işıkhan'ın bu açıklamaları, hükümetin asgari ücret belirleme sürecine ve sosyal diyalogun önemine verdiği önemi gösteriyor.