Borsa Güne Pozitif Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı. Endeks, açılışta %0,30 artışla 9.730,71 puana yükseldi. Dün yatay seyreden BIST 100, günü %0,01 değer kazancıyla tamamlamıştı.
BORSA İSTANBUL GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne %0,30'luk bir yükselişle başlayarak 9.730,71 puana ulaştı. Dün yatay bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü %0,01 oranında değer kazanarak 9.701,55 puandan tamamlamıştı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 29,16 puanlık bir artış gösterdi.
SEKTÖREL GELİŞMELER
Bankacılık endeksi %0,18, holding endeksi ise %0,50 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %0,81 ile finansal kiralama faktoring olurken, en fazla kaybettiren ise %0,26 ile gıda içecek sektörü oldu.
BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.800 ve 9.900 puan seviyeleri direnç, 9.600 ve 9.500 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.
Küresel piyasalarda, jeopolitik gelişmeler ve tarifelerin sonuçlarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışı devam ederken, gözler bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.
Ayrıca küresel piyasaların gündeminde Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak olan Rusya-Ukrayna Savaşı'na yönelik barış görüşmeleri de yer alıyor.
Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de üretici enflasyonu olmak üzere yoğun bir veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor.
Haber Merkezi