BofA'nın Alımları O Hissesini Yükseltti! Hisse Tavanı Gördü

Bank of America (BofA) tarafından yapılan alım satımlar yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. 22 Mayıs'ta en çok alım yapılan hisseler belli oldu.

Yayınlanma:
BofA'nın Alımları O Hissesini Yükseltti! Hisse Tavanı Gördü

En Çok Alım Yapılan Hisseler

ABD merkezli yatırım bankası Bank of America, 22 Mayıs 2024 tarihinde Borsa İstanbul'daki birçok şirkette yüklü miktarda alım-satım işlemleri gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği bu alımlar, hisse fiyatlarında anlık değişimlere neden oldu. 22 Mayıs itibariyle BofA'nın en çok alım yaptığı hisseler şu şekilde sıralandı:

  1. Beşiktaş (BJKAS): 147,07 milyon TL alımla BofA tarafından en çok alım yapılan hisse oldu. BJKAS hisselerinde son zamanlarda yaşanan dalgalanmalardan sonra, SPK tarafından kredili işlem yasağı getirildiği duyurulmuştu. Ancak yapılan alımlarla birlikte hisseler tekrar tavana yükseldi.

  2. Ereğli Demir Çelik (EREGL): 124,14 milyon TL alımla ikinci sırada yer aldı.

  3. Astor Enerji (ASTOR): 86,21 milyon TL alımla üçüncü sırada yer aldı.

  4. Kardemir D (KRDMD): 55,57 milyon TL alımla dördüncü sırada yer aldı.

  5. Ford Otosan (FROTO): 29,41 milyon TL alımla beşinci sırada yer aldı.

En Çok Satış Yapılan Hisseler

Bank of America'nın aynı gün içerisinde gerçekleştirdiği en çok net satış işlemleri de dikkat çekti. İşte en çok satış yapılan hisseler:

  1. Akbank (AKBNK): 565,14 milyon TL satışla en çok satış gerçekleştirilen hisse oldu. Yapılan satışlar sonrasında AKBNK hissesi düşüşe geçti.

  2. Türk Hava Yolları (THYAO): 189,82 milyon TL satışla ikinci sırada yer aldı.

  3. Tüpraş (TUPRS): 151,40 milyon TL satışla üçüncü sırada yer aldı.

  4. İş Bankası (ISCTR): 116,95 milyon TL satışla dördüncü sırada yer aldı.

  5. Yapı Kredi Bankası (YKBNK): 113,07 milyon TL satışla beşinci sırada yer aldı.

Bank of America'nın bu alım ve satım işlemleri, Borsa İstanbul'da anlık olarak hisselerin fiyatlarında önemli dalgalanmalara neden oldu. Yatırımcılar, BofA'nın hareketlerini yakından takip ederek stratejilerini belirlemeye devam ediyor.