BDDK, Üç Yeni Bankanın Kuruluşuna Onay Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Marin Yatırım Bankası AŞ, Aytemiz Yatırım Bankası AŞ ve Adil Katılım Bankası AŞ'nin kurulmasına izin verdi. Bu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayınlanma:
BDDK, Üç Yeni Bankanın Kuruluşuna Onay Verdi

Marin ve Aytemiz Yatırım Bankaları

BDDK, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7'nci ve 8'inci maddeleri doğrultusunda yapılan incelemeler sonucunda, kanunun 6'ncı maddesi uyarınca, Marin Yatırım Bankası AŞ ve Aytemiz Yatırım Bankası AŞ'nin kurulmasına onay verdi. Marin Yatırım Bankası AŞ'nin kurucu ortakları Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ve Yavuz Duranoğlu olup, 1 milyar 500 milyon TL sermaye ile kurulmuştur. Aytemiz Yatırım Bankası AŞ'nin kurucu ortakları ise Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz olup, bu banka da 1 milyar 500 milyon TL sermaye ile kurulmuştur.

Adil Katılım Bankası

BDDK, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7'nci ve 8'inci maddeleri kapsamında yaptığı değerlendirme sonucunda, Dijital Banka Yönetmeliği'ne uygun olarak faaliyet gösterecek Adil Katılım Bankası AŞ'nin kuruluşuna da onay verdi. Bu dijital katılım bankası, Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan tarafından 3 milyar TL sermaye ile kurulmuştur.