Bakan Göktaş Açıkladı: Sosyal Destek Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Detaylar ve ödeme takvimi açıklandı.

Yayınlanma:
Bakan Göktaş Açıkladı: Sosyal Destek Ödemeleri Başladı

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının ödemelerinin başladığını duyurdu. Toplam 4.8 milyar TL tutarındaki ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor.

Bakan Göktaş'tan Temmuz Ayı Ödemeleri Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının ödeme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, toplamda 4.8 milyar TL'lik ödemenin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını belirtirken, bu tutarın 2.7 milyar TL'sinin yaşlı aylıklarından, 2.1 milyar TL'sinin ise engelli aylıklarından oluştuğunu ifade etti.

s-d9259395a2874d87e03c77e8c09c28bb11e9cad9-001.webp

Temmuz Farkları Ağustos'ta Ödenecek

Bakan Göktaş, vatandaşların herhangi bir hak kaybı yaşamaması adına Temmuz ayı farklarının Ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktarılacağını da duyurdu.

Engelli ve Yaşlılara Kapsayıcı Destek

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplum hayatına tam ve eksiksiz katılımını sağlamak amacıyla eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek olmaya devam ettiklerini vurguladı. Bakanlık olarak engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının geliştirilmesine öncelik verdiklerini ifade etti.