Araç sahiplerine önemli duyuru yapıldı

Zorunlu trafik sigortası primleri için SEDDK tarafından alınan bir kararla haziran ayında yüzde 3,25'lik bir artış yapıldı. Bu artış, hasar maliyet endeksi ve fiyat değişimleri göz önünde bulundurularak hesaplandı. Arabası olanlar için önemli bir duyuru niteliğinde olan bu karar, sigorta primlerindeki değişiklikleri içeriyor. Bu konuyla ilgili detaylar için haberin linkine göz atabilirsiniz.

Yayınlanma:
Araç sahiplerine önemli duyuru yapıldı

Zorunlu trafik sigortası primlerinde haziran ayında yüzde 3,25 artış

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortası primleri için bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda primlerde haziran ayında yüzde 3,25’lik artış yapılacak. Artış, hasar maliyet endeksi ve fiyat değişimleri göz önünde bulundurularak hesaplanacak.

SEDDK, zorunlu trafik sigortası primlerinde haziran ayındaki azami artış oranını yüzde 3,25 olarak belirledi. Bu karar, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerini etkileyecek.

Artış Oranları ve Uygulama Detayları

SEDDK'nın belirlediği artış oranı doğrultusunda, zorunlu trafik sigortası primlerinde uygulanacak azami artış yüzde 3,25 olacak. Bu artış, araç grubu ve kullanım türüne göre mayıs ayında uygulanan primlere yansıtılacak.

SEDDK tarafından 1 Mayıs itibarıyla devreye alınan hasar maliyet endeksi uygulaması sayesinde, zorunlu trafik sigortası prim artışı her ay düzenli olarak belirlenecek. Bu artış, asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri gibi faktörler göz önünde bulundurularak hesaplanacak.