Antalya turizmcileri, tescilli lezzetlere yönelik kararlılıkta
Antalya'nın yöresel lezzetleri otel restoranlarında tanıtılacak. Bu proje sayesinde turizm çeşitliliği artırılacak ve çiftçilere destek olunacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, otellerle yapılan protokollerle projeye destek sağlıyor.
Yayınlanma:

Antalya Turizminde Yerel Ürün Tanıtımı Projesi Antalya turizminde yerel ürünlerin tanıtımı için başlatılan proje, turistik tesislerde konaklayan turistlere yönelik tescilli ürünlerin sunulmasını hedefliyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje, çiftçilere destek olmayı ve tarımı sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Rixos Downtown Genel Müdürü Efgan Duran'ın desteğiyle başlatılan projede, otellere özel stantlar oluşturularak yerel lezzetler turistlere sunulacak. Ayrıca projenin sürdürülebilirliği için çeşitli etkinlikler ve alt projeler planlanıyor. Antalya’nın coğrafi işaretli ürünleri arasında piyaz, kabak tatlısı, serpme börek, turunç kabuğu reçeli, bergamot kabuğu reçeli, avokado, armut, susam, zeytin ve muz gibi ürünler yer alıyor. Bu proje ile hem turizme katkı sunulmayı hem de Antalya'nın yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılacak.