Akkuyu'da Görev Alan Oskar Holding İflas Etti

Akkuyu Nükleer Santrali ve TEİAŞ projelerinde yer alan köklü enerji şirketi Oskar Holding, 2 milyar TL'yi aşan borçları nedeniyle iflas etti. Konkordato başvurusu reddedilen holdingin iflas kararı, sektörde yankı uyandırdı. Şirketin dev projelerdeki akıbeti merak konusu.

Yayınlanma:
Akkuyu'da Görev Alan Oskar Holding İflas Etti

Akkuyu Nükleer Santrali ve TEİAŞ projelerinde yer alan, 1976’dan bu yana faaliyet gösteren Oskar Holding, 2 milyar lirayı aşan borçları nedeniyle konkordato sürecine girmişti. Mahkeme, holdingin iflasına hükmetti.

Sözcü'deki habere göre, Türkiye’nin köklü enerji şirketlerinden Oskar Holding, 2 milyar lirayı aşan borç yükü nedeniyle iflas etti. Akkuyu Nükleer Santrali ve TEİAŞ gibi dev projelerde görev alan holdingin konkordato başvurusu, Ankara Batı 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi.

1976’dan bu yana enerji, inşaat, aydınlatma ve yatırım alanlarında faaliyet gösteren Oskar Holding, ekonomik dalgalanmalar ve yüksek enflasyon gerekçesiyle 4 bağlı şirketiyle birlikte konkordato ilan etmişti. Ancak mahkeme, şirketin borçlarını ödeyemediğine hükmederek iflasına karar verdi.

Ancak mahkeme, şirketin borçlarını ödeyemediğine hükmederek iflasına karar verdi.

.

Haber Merkezi