783 Milyon TL Tarımsal Destek Ödendi!

Tarım ve Orman Bakanı, çiftçilere yönelik "Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi", "Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği" ve "Uzman Eller Projesi Desteği" kapsamında toplamda 783 milyon 465 bin TL tutarında tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını duyurdu. Bu destek, çiftçilerin artan maliyetler karşısındaki zorluklarını hafifletmeyi amaçlıyor ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

Yayınlanma:
783 Milyon TL Tarımsal Destek Ödendi!

Ülke genelinde yükselen enflasyon ve döviz kurlarının etkisiyle maliyetlerin artması, çiftçilerin zorlu bir dönemden geçmesine sebep oluyor. Bu zorlukları hafifletmek için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik önemli bir adım attı.

Bakan Yumaklı, "Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi", "Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği" ve "Uzman Eller Projesi Desteği" kapsamında toplamda 783 milyon 465 bin TL tutarında tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Çiftçilere yapılan bu tarımsal destek ödemesi, sektördeki maliyet artışlarına bir nebze de olsa nefes aldırarak çiftçilerin belini biraz olsun hafifletmeyi amaçlıyor. Bu adım, tarımsal üretimin ve çiftçilerin daha sürdürülebilir koşullarda faaliyet göstermesine destek olmayı hedefliyor.

Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, "783 milyon 465 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadeleriyle çiftçilere desteklerin ulaştığını duyurdu.

Bu tarımsal destekleme ödemesi, çiftçilerin mevcut zorlu koşulları aşmalarına yardımcı olacak ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini destekleyecek nitelikte bir adım olarak değerlendiriliyor.

'ÇİFTÇİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARIYORUZ'

Bakan Yumaklı'nın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"783 milyon 465 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun."