İstanbul açıklarında 140 bin ton petrol taşıyan gemiye saldırı

İstanbul’a 14 mil mesafede seyreden ham petrol tankeri saldırıya uğradı, ekipler bölgeye sevk edildi.

İstanbul açıklarında 140 bin ton petrol taşıyan gemiye saldırı

İstanbul Boğazı’na yaklaşık 14 deniz mili mesafede seyreden “Altura” adlı ham petrol tankeri, insansız hava ve deniz araçlarıyla vuruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri olay sonrası bölgeye yönlendirildi.

SALDIRI SONRASI HASAR OLUŞTU

Saldırı sonrası geminin köprü kısmında patlama meydana geldi. Ayrıca makine dairesinin su almaya başladığı bildirildi.

Yaklaşık 140 bin ton ham petrol taşıyan tanker, yaşanan hasar nedeniyle çevresel risk ihtimalini de gündeme getirdi.

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Mürettebatın yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kurtarma 11 ve Kurtarma 12 römorkörleri hızla olay yerine sevk edildi.

GEMİNİN GEÇMİŞİ

Tanker daha önce farklı isimlerle faaliyet gösterdi. Son olarak Pergamon Denizcilik tarafından satın alınarak “Altura” adıyla hizmet vermeye başladı.

Ayrıca geminin son dönemde Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve diğer bazı ülkelerin yaptırım listelerinde yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yetkililer olayla ilgili inceleme başlatırken, saldırının tüm yönleriyle araştırıldığı bildirildi.