Taksimetre Ücretlerine Dev Zam Geliyor! Taksi Kullanmak Hayal Oluyor

Yeni yıl ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Marketten ekmeğe kadar pek çok farklı alanda uygulanan zamlara bir de taksimetre ücretleri eklendi.

Yayınlanma:
Taksimetre Ücretlerine Dev Zam Geliyor! Taksi Kullanmak Hayal Oluyor

2023 yılının bitmesiyle birlikte yeni yılın ilk günlerinde, Eskişehir'de yaşayanlar için taksi ücretlerine zam yapılacağı haberi geldi. Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, hafta içinde yeni zamların belirleneceğini duyurdu. 2024 yılına girerken, birçok alanda yapılan zamların ardından, şimdi de taksi ücretleri zam haberleriyle gündeme geldi. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, taksi ücretlerine de yansıma ihtimalini gündeme getirdi.

Zam Oranlarının Netleşmesi Bekleniyor

Eskişehir'de taksi ücretlerine yapılacak zammın oranları henüz netleşmedi. Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, benzin ve mazot zamlarının ardından taksi ücretlerine zam yapılması gerektiğini belirtti.

taksimetre.webp

Belediye ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile görüşmelerin yapılacağını ifade eden Ağır, “1 veya 2 gün sonra zam oranı netleşir” açıklamasında bulundu. Taksi ücretlerine ne kadar zam yapılacağı konusu, hem taksi şoförlerini hem de Eskişehir halkını yakından ilgilendiriyor. Bu zam haberleri, özellikle ulaşım maliyetlerindeki artışın vatandaşlar üzerindeki ekonomik etkisini gösteriyor ve 2024 yılının başlangıcında yaşanan ekonomik değişikliklerin bir parçasını oluşturuyor.