Meclis'ten Borçlulara Büyük Müjde: Borçların %90'ı Siliniyor

Meclis'ten geçen yeni bir yasa ile borçlu vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak bir karar alındı: Borçların %90'ı silinecek.

Yayınlanma:
Meclis'ten Borçlulara Büyük Müjde: Borçların %90'ı Siliniyor

Enflasyon rakamlarında oluşan yükselişler nedeni ile oluşan ekonomik kriz tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Vergilerin tahsili konusunda devlet çalışma yürüterek vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Bu çalışma ile vatandaşların omuzundaki yük hafiflemiş olacak. Bu konuda AK Parti hükümeti yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Seçim öncesi hayata geçirilmesi düşünülen vergi affı paketinde detaylar ortaya çıkmaya başladı. Vergi borçları ve yapılandırma ile ilgili paketin detaylarını sizler için araştırdık…

Ülkemizde vatandaşlar ekonomik yönden mücadele ederken hükümet bu yönde adamlar atarak vatandaşın yükünü hafifletmek istiyor. Yaklaşan seçimler öncesi AK Parti hükümeti vatandaşın borç yükünü hafifletmek amacı ile yeni bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, yapılan çalışmaların arasında en kapsamlı yapılandırma çalışmasını hayata geçireceklerini bildirdi. Bu çalışma ile milyonlarca vatandaşın borç yükü hafifleyecek. 2023 yılı vergi ve borç yapılandırılması meclis başkanlığını sunuldu. Yeni vergi paketi ile ilgili detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Borcu Olan Vatandaşlara Müjdeyi Duyurdu

Vergi borcu, trafik cezası, ödenmemiş borcu olan vatandaşlara müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. 14 milyon vatandaşı kapsayan yapılandırma paketi ile borç yükünden kurtulmak mümkün olacak. Bu kapsamda vergi ve borç yapılandırması adı altında işlem görecek 361,8 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

Taksitlendirmede 48 Ay Geçerli Olacak

Vergi ve borç yapılandırma ile ilgili paket 31 Aralık 2022 tarihinden önce gerçekleşen vergi ve borçları kapsıyor. Kamu alacakları bu paketin içinde yer alacak. Paket kapsamında vatandaşlar yapılandırma işlemi yaparak taksitlendirmeleri 48 ay olarak gerçekleştirecek.

Yapılandırmada son tarih 30 Nisan 2023 olarak belirlendi. İlk ödemeler 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yapılacak. Tek seferde ödeme yapacak olan vatandaşlara yüzde 90 oranında indirim yapılacak. İdari para cezalarında ise yapılacak peşin ödemelerde yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. AK Parti tarafından hazırlanan borç yapılandırma paketi Meclis’e geldi.