Herkesin kolaylıkla yapabileceği pratik lezzet: Peynirli börek tarifi

Peynirli börek gerek sabah kahvaltılarında, gerekse misafirlerinizi ağırladığınız bir çay ya da kahve sohbetinde masanın vazgeçilmez bir parçası olacaktır! Evdeki malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz peynirli börek tarifini sizler için adım adım anlattık.

Yayınlanma:
Herkesin kolaylıkla yapabileceği pratik lezzet: Peynirli börek tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan peynirli börek, günün neredeyse tüm öğünlerine ustalıkla ayak uydurmayı başarıyor. Dilerseniz ailecek bir araya geldiğiniz sabah sofrasında, yahut öğle saatleri misafirlerinizi ağırladığınız bir çay sohbeti sırasında masanın kahramanı bu lezzetli börek olabilir! Evdeki malzemelerle hızlı bir şekilde yapabileceğiniz nefis bir peynirli börek tarifi ile karşınızdayız!

Sabah kahvaltısında ya da çay sohbetlerinin yanında iyi giden börekleri yapmak, oldukça kolay. Evdeki malzemeler ile ekonomik bir şekilde yapılan bu börekler, hem lezzetli hem de pratik oluyor. Bu yazımızda sizlere, pratik peynirli börek tarifi vereceğiz. peynirli börek yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 6 adet yufka

İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz

Böreğin sosu için:

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

peynirli-borek-tarifi.jpg

Peynirli börek nasıl yapılır?

Peynirli börek yapabilmek için öncelikle fırın tepsimizi yağlayalım. Daha sonra ise hazırlamış olduğumuz 1 adet yufkayı da yağladığımız fırın tepsisi üzerine yerleştirelim. Yarım su bardağı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 yumurtayı uygun bir karıştırma kabı içerisinde güzel bir şekilde çırpalım. Ardından hazırladığımız bu sosu da yufkamıza güzel bir şekilde sürelim.

Yufkamızı sosladıktan sonra iç harcımızı yapmamız gerekiyor. Bunun için tekrardan uygun bir karıştırma kabı alalım ve seçeceğimiz birkaç çeşit peynir ile maydanozu bu kap içerisinde karıştıralım. İç harcımızı hazırladıktan sonra ise soslamış olduğumuz yufkanın üzerine bir adet yufkayı parçalar halinde koyalım ve ardından da parçalanmış halde koyduğumuz yufkanın üzerine iç harcımızdan serpelim. Peynirli iç harcın bulunduğu yufkalara sos sürmememiz gerekiyor.

Ardından iç harcımızın üzerine bir adet yufka serip soslayalım. Daha sonra bir tane daha yufka serip iç harcımızdan yerleştirelim. Bu sıra ile devam ederek bütün yufkalarımızı hazırlayalım. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra ise tepsi dışına taşmış olan yufkaları da iç tarafa doğru kapatalım. Sonrasında ise böreğimizi güzelce eşit parçalara dilimleyelim.

Daha sonra ise kalan sosumuzu börek üzerinde güzelce gezdirelim ve böreğimizin her tarafını sos ile ıslatalım. Böreğimizi dilimleyip sosladıktan sonra ise dinlendirmemiz gerekiyor. Böreğimizi güzelce dinlendirdikten sonra ise 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırına böreğimizi atalım. Yaklaşık 30 dakika boyunca altı üstü kızarana kadar böreğimizi pişirelim.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.
Keşfet