Gelin Görümce Kavgasına Son Veren Patates Mantısı Tarifi! Kaynanalar Bu Tarifi Görmesin! İşte O Leziz Tarif

Mantı genel olarak bir hamur ile yapılsa dahi bazı değişik kültürler arasında patates ile de yapılıyor. İşte sizler için patates mantısı tarifi.

Yayınlanma:
Gelin Görümce Kavgasına Son Veren Patates Mantısı Tarifi! Kaynanalar Bu Tarifi Görmesin! İşte O Leziz Tarif

Mantı genel olarak bir hamur ile yapılsa dahi bazı değişik kültürler arasında patates ile de yapılıyor. İşte sizler için patates mantısı tarifi.



Patates Mantısı İçin Gerekli Malzemeler


Patates Çanağı İçin

  • 1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
  • 3 adet patates(haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber


Kıymalı Harç İçin

  • 2 adet domates(rendelenmiş)
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan(doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (arzuya göre)(kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

1-001.jpg

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Patates Mantısı Yapılış Aşamaları


İlk olarak patatesleri haşlayın ve bir kasenin içerisinde ya da bir kabın içerisinde püre hale getirin. Sonra püre haline gelmiş patateslerin içerisine kıyılmış maydanozları ve pul biberleri ilave edin ardından karıştırın.


Hazırlanmış olan patates püresinin içerisinden bir kaşık yardımı ile parça alın ve cevizden az daha büyük parçalar halinde şekil vererek yuvarlayın. Şekil verdiğimiz patates köftelerinin ortasına parmağınız ile bastırarak bir çanak şeklini verin ve bir servis tabağına içerisine alın.


Uygun bir tava alım ve içerisine sıvı yağ ekleyerek, sıvı yağını kızdırın sonra soğanları ilave edin ve pembe bir renk alana kadar kavurun. Sonra içerisine kıymayı ekleyin ve suyunu içerisinde çekene kadar kavurma işlemine devam edin sonra domatesleri rendeleyin ve harcın içerisine ekleyin. Son eklenecek malzeme olarak da baharatları uygun ölçüde ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı ocağın içerisinden alın ve patates çanakları içerisine kıyma harcını ilave edin.


Çırpılan yoğurdu patateslerin üzerine olacak şekilde birer kaşık ekleyin ve bir tava içerisinde kızarttığınız tereyağını ve domates püresini üzerine dökerek servis aşamasına geçin.

Patates Mantısı Püf Noktası

Patates mantısının temel malzemesi olan kıymayı kavurma aşamasında dikkatli olun çünkü suyunu çekemeyen bir kıyma olursa harcınızın tadı olamaz.

Patates Mantısı Servis Önerisi

Patates mantısının yanına bir cacık ya da ayran yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.
Keşfet