Bu Tatlı Şerbeti ile Ünlü! İşte Parmak Yedirtecek Şerbetli Tatlı Tarifi!

Kıbrıs tatlısını ceviz ve rendelenmiş hindistan cevizi ile kek üzerine yapılan kremalı, iki katlı bir tatlı olarak tanımlayabiliriz. Kaymaklı ekmek kadayıfı veya revani gibi ünlü şerbet ikramlarının daha sofistike bir versiyonu gibi. Rum tatlısı olarak da bilinen bu nefis lezzetin tek özelliği bunlar değil. Hamurda un yerine galeta unu kullanılır. Rendelenmiş hindistan cevizi yemeğe tat katar. İsteğe göre haşhaş bile katılabilir…

Yayınlanma:
Bu Tatlı Şerbeti ile Ünlü! İşte Parmak Yedirtecek Şerbetli Tatlı Tarifi!

Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Kreması İçin;

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kıbrıs tatlısı yapmak için kekin üzerine dökülecek olan şerbeti soğumaya bırakın. Bir tencerede, su ve şekeri birleştirin. Altını kısın ve kaynamaya başlayınca 15 dakika daha pişirin. Şerbet hazır olunca ocaktan alın, vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Kalan malzemeleri karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Fırını 160 derecede önceden ısıtın ve 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Kreması için krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, krem ​​şantiyi ekleyin ve 5 dakika karıştırın. Soğuduktan sonra muhallebiyi şerbetli kekin üzerine dökün. Üzerine bol hindistan cevizi serpin. Servis yapmadan önce Kıbrıs tatlısını 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Püf noktaları

Şerbet soğuk servis edileceği için tatlınızı onunla yaparak başlayın ve soğumaya bırakın. Kek harcı malzemelerinin oda sıcaklığında olması kekinizin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Büyük bir karıştırma kabında şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğuyan şerbetinizi kekin üzerine dökün.

Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.
Keşfet