Oktay Usta Beyti Kebap Tarifi

Oktay Usta Beyti Kebap Tarifi

Ülkemizin güney doğu taraflarına has bir lezzettir. Bu lezzetin adı beyti kebaptır.

Ülkemizin güney doğu taraflarına has bir lezzettir. Bu lezzetin adı beyti kebaptır. Türkün sofrasının bir ürünü olarak ülke sınırlarında birden fazla il menşelidir. Bu kebabın Urfa yöresine ait olanına Urfa Kebabı denilmektedir. Adana yöresi ile anılan ve bilinenin adına da Adana Kebap denilmektedir.
Kıyma kâfi miktarda kekik ile terbiye edilir.

Yumurta ve ufalanmış ekmek kırığı ya da galeta unu katılır. Rendelenmiş soğan ve sarımsaklar da ilave edilir. Tuz ve baharat katılır. İyice yoğrulur. Takriben 15 dakika yoğrulmalıdır. Harç ince uzun bir şekilde hazırlanır. Un içine bir miktar kabartma tozu katılarak ılık su ile maya eritilip yoğurulur. Tuzu ilave etmeyi unutmayın. Kıvamında bırakıp dinlensin. Dinlenen hamur dört parçaya ayırın. Hamur parçalarını oklava yardımı ile açın.
 
Uzun ince köfte parçalarını açılan hamura sarın. Dikkat edin sıkı olmasın. Bir tepsiye dizin. Evvelden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Yarım saat kadar durduktan sonra çıkarın.
Bir tavaya tereyağını eritin. Ilık suyu ve salçaları ilave edin. Salça kıvama gelinceye kadar karıştırın. Eriyik olunca tuz ile baharatları ekleyin. Çok sıvı olmamasına dikkat edin.

Malzemeler

• 500 gr kıyma,
• 1 soğan,
• 4 diş sarımsak,
• Galeta unu,
• 1 adet yumurta,
• Karabiber,
• Pul biber,
• Tuz,
• Kekik,

 Sosu İçin:

• 2 yemek kaşığı tereyağı,
• 1 yemek kaşığı salça,
• Yarım çay bardağı sıcak su,
• Tuz,
• Pul biber,

Hamuru;
Lavaşın Hamuru İçin:

• 500 g un,
• 1 miktar kabartma tozu,
• 1 tatlı kaşığı tuz,
• Ilık su,
 
Un içine bir miktar kabartma tozu katılarak ılık su ile maya eritilip yoğurulur. Tuzu ilave etmeyi unutmayın. Kıvamında bırakıp dinlensin. Dinlenen hamur dört parçaya ayırın. Hamur parçalarını oklava yardımı ile açın.

Hazırlama Süreci;

Takriben Oktay Usta beyti kebap tarifi hazırlığı bir saati bulur.

 Nasıl Yapılır; 

Terbiyeli Kıyma

Kıyma kâfi miktarda kekik ile terbiye edilir. Yumurta ve ufalanmış ekmek kırığı ya da galeta unu katılır. Rendelenmiş soğan ve sarımsaklar da ilave edilir. Tuz ve baharat katılır. İyice yoğrulur. Takriben 15 dakika yoğrulmalıdır. Harç ince uzun bir şekilde hazırlanır.

Hamur İçi

Uzun ince köfte parçalarını açılan hamura sarın. Dikkat edin sıkı olmasın. Bir tepsiye dizin. Evvelden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Yarım saat kadar durduktan sonra çıkarın.

Ver Fırına

Bir tavaya tereyağını eritin. Ilık suyu ve salçaları ilave edin. Salça kıvama gelinceye kadar karıştırın. Eriyik olunca tuz ile baharatları ekleyin. Çok sıvı olmamasına dikkat edin.

Pişirme Süresi;

Beyti kebap tarifi Oktay Usta pişirme süresi takribi yarım saattir.

Kaç kişilik;

Oktay Usta kebap tarifleri 4 kişiliktir.

Servis Önerisi;

Servis İçin: Servis tabağının kenarına; Yoğurt, maydanoz, Közlenmiş biber ve Közlenmiş domates ile servis yapın.

Kaç Kalori:

Takribi 525 kaloridir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.